Празнувайте Китайската Нова година с автентичния азиатски вкус на House of Asia. Всички продукти от марката House of Asia са на промоционални цени в магазинната мрежа в страната за периода 26.01. – 08.02.2017!

23.01. - 08.02.2017

На 28 януари 2017 г. настъпва годината на огнения петел. Петелът символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането, затова 2017-та ще бъде година на успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа.

Китайската Нова година, по-известна като Пролетния фестивал, е най-дългият и най-важен празник в китайския календар. Новогодишните празненства традиционно започват на първия ден от лунния месец и продължават до петнадесетия, когато луната е най-ярка. По време на празненствата китайците обличат червени дрехи и украсяват домовете си със стихове, изписани върху червена хартия. Червеният цвят символизира огъня, който според китайските вярвания прогонва лошия късмет. По време на празниците и особено в навечерието на Нова година, в Китай се приготвят определени ястия, като се вярва, че това ще допринесе за късмет през цялата година. Задължително блюдо по Нова година в Поднебесната империя традиционно е рибата.

Празнувайте Китайската Нова година с автентичния азиатски вкус на  House of Asia. Всички продукти с марка House of Asia са на промоционални цени в магазинната мрежа в страната за периода 26.01. – 08.02.2017!

 

 

 

Назад