Семинар “Японска кухня”

Миналата седмица мина под мотото на посещението на професионалния консултант и виден представител на японските соеви сосове Kikkoman – Кийоши Хайамизу. През първия ден той демонстрира пред събралите се майстори готвачи от цяла България как се приготвят пилешко месо и зеленчуци по японски, шницел и тиквички. Разбира се, основната съставка беше соевият сос Кикоман.
На демонстрацията бяха представени и три нови продукта на Kikkomаn – майонеза с марка Kikkoman, както и два дресинга: сусамов и с лук.
Гостите имаха възможността да се запознаят и със супите на Kikkoman.

В сряда се състоя специална демонстрация, посветена на японската кухня, която представителството на KIKKOMAN за България и МЕТРО Академия организираха.
Кийоши Хайамизу, който беше в ролята на шеф-демонстратор, показа на всички гости основни техники за приготвяне на традиционни японски „уафу” дресинги за салати.
Освен това показа и други техники, които всеки, без впечатляващи умения в кухнята, може да приложи при приготвянето на пилешко месо и зеленчуци по японски.
Макар и да не е още сезонът, г-н Хайамизу сподели опита си как се прави великолепна Темпура. (Темпурата е класическо японско ястие от панирани морски дарове, риба или зеленчуци).

Победителката в блог предизвикателството, което организираха представителите на KIKKOMAN, Екатерина Мирчева, получи своите награди за нейното Агнешко Якитори.

На третия ден беше заснето първото видео за България, в което се демонстрират  различни техники за приготвяне на суши и други интересни ястия от г-н Хайамизу.

Малко повече информация за това, какво ще научите от видеото:

– каква е техниката за направата на истински японски ориз

– как да си направим суши сандвич със сварени скариди и крема сирене с копър

– как да си направим суши от пушена сьомга + авокадо, майонеза, маслини и лук

– какво представлява “Chirashi” суши с пиле и сос Терияки

Почетен гост на всички събития беше куклата Оиши сан, която е лице на блога, посветен на японската култура http://www.oishii-cuisine.com/

Назад